Goede voorbeelden

Meer bewegen achter een beeldscherm

Investeren in een gezonde, competente en gemotiveerde werknemers is investeren in duurzame inzetbaarheid. Ontdek hoe het team Wellbeing van ING de medewerkers, die veel thuiswerken, in beweging krijgt. Doe ideeën op voor uw eigen organisatie.

Lees Meer bewegen achter een beeldscherm

Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit in de schoonmaak

De juiste keuze en afstelling van hulpmiddelen én training in het gebruik ervan verlaagt de fysieke belasting voor de schoonmakers van Hago Next.

Lees Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit in de schoonmaak

Van sjouwen naar schuiven naar aansturen

Door inzet van hulpmiddelen en robotisering is het verplaatsen van bagage op Schiphol nu een stuk minder zwaar voor de medewerkers.

Lees Van sjouwen naar schuiven naar aansturen

Van staand naar lopend werk

KLM Passenger Services vermindert de lichamelijke belasting van staand werk door onder andere taakroulatie en door de werkzaamheden op een andere manier in te richten.

Lees Van staand naar lopend werk

Procesoptimalisatie en ergonomie

Als Metagro verhuist wordt het productieproces kritisch bekeken. Door innovaties in het werkproces wordt de fysieke belasting aanzienlijk verlaagd én kosten bespaard.

Lees Procesoptimalisatie en ergonomie

Lichter werk in de afval-transport

De inzet van een elektrische trekker verlaagt de fysieke belasting aanzienlijk. Resultaat: lagere verzuimkosten, besparing arbeidskosten, langer kunnen doorwerken, positieve profilering.

Lees Lichter werk in de afval-transport

Zorg op waarde geschat

Door de zorgzwaarte van patiënten zichtbaar te maken met gekleurde polsbandjes, worden hulpmiddelen of extra collega's op het juiste moment ingezet. Hierdoor is er bijna geen uitval door rugklachten meer én het draagt bij aan de patiëntveiligheid.

Lees Zorg op waarde geschat

Lichter werk in de komkommerteelt

Door een nieuw komkommer container-systeem wordt de fysieke belasting gereduceerd en de duurzame inzetbaarheid verbeterd. Resultaat: lagere verzuimkosten, meer werkplezier, minder schade aan het gewas en hogere kwaliteit van het product.

Lees Lichter werk in de komkommerteelt

Lichter werk in de horeca

Een verstelbare werkbank zorgt ervoor dat de hoogte aan de taak kan worden aangepast en een deel van het werk ook zittend kan worden uitgevoerd. Resultaat: betere werkhoudingen, meer werkplezier, doorwerk- en re-integratiemogelijkheden bij (beginnende) klachten.

Lees Lichter werk in de horeca