Goede voorbeelden

Bronaanpak bij stratenmakers

Investeren in gezonde, competente en gemotiveerde werknemers is investeren in duurzame inzetbaarheid. Fysiek zwaar werk belemmert een duurzame inzetbaarheid. Door de inzet van hulpmiddelen en machinaal te bestraten, wordt fysieke overbelasting onder stratenmakers zoveel mogelijk beperkt. Ontdek hoe een bestratingsbedrijf de fysieke werkomstandighed

Lees Bronaanpak bij stratenmakers

Lichamelijke overbelasting beperken we met behulp van data en ICT

In een distributiecentrum pakt het TOP-team vervoer en opslag lichamelijke belasting aan. Ze vertellen welke ingrepen ze hebben gedaan en hoe zij medewerkers betrekken bij het arbobeleid.

Lees Lichamelijke overbelasting beperken we met behulp van data en ICT

Er is altijd wel ergens winst te behalen

Om uitval zoveel mogelijk te voorkomen is ergonomie in deze zorginstelling een belangrijk aandachtspunt. Alle locaties hebben een ergocoach. Samen met een adviseur vormen ze een TOP-team in de zorg.

Lees Er is altijd wel ergens winst te behalen

Alleen hulpmiddelen aanbieden is niet genoeg

Soms moet je verder kijken: alleen hulpmiddelen aanbieden is niet genoeg. Bekijk het verhaal van het TOP-team industrie.

Lees Alleen hulpmiddelen aanbieden is niet genoeg

Lichamelijke belasting in de industrie

TOP-coach in de industrie vertelt over de vormen van lichamelijke belasting die zij tegenkomt in de schadeherstel-, carrosseriebouw- en trailerbouwbranche. En wat er belangrijk is bij het aanpakken ervan. Bekijk het verhaal van de TOP-coach industrie.

Lees Lichamelijke belasting in de industrie

Veilig en gezond de boom in

Tillen, dragen, duwen, trekken en trillingen zijn de meest voorkomende vormen van belasting bij boomspecialisten. Vooral bij het slepen met grote takken en het tillen van blokken hout. Met de juiste voorlichting, hulpmiddelen én je boerenverstand kom je een heel eind. Lees het verhaal van het TOP-team groen.

Lees Veilig en gezond de boom in

Maak het je mensen zo makkelijk mogelijk

Hoe makkelijker je het je mensen kan maken, hoe meer en langer je er plezier aan hebt. Zo leveren we meer producten af met minder inspanning. Daar is iedereen bij gebaat. Lees het verhaal van het TOP-team bouw.

Lees Maak het je mensen zo makkelijk mogelijk

Meer bewegen achter een beeldscherm

Investeren in een gezonde, competente en gemotiveerde werknemers is investeren in duurzame inzetbaarheid.
Ontdek hoe het team Wellbeing van ING de medewerkers, die veel thuiswerken, in beweging krijgt. Doe ideeën op voor uw eigen organisatie.

Lees Meer bewegen achter een beeldscherm

Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit in de schoonmaak

De juiste keuze en afstelling van hulpmiddelen én training in het gebruik ervan verlaagt de fysieke belasting voor de schoonmakers van Hago Next.

Lees Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit in de schoonmaak

Van sjouwen naar schuiven naar aansturen

Door inzet van hulpmiddelen en robotisering is het verplaatsen van bagage op Schiphol nu een stuk minder zwaar voor de medewerkers.

Lees Van sjouwen naar schuiven naar aansturen

Van staand naar lopend werk

KLM Passenger Services vermindert de lichamelijke belasting van staand werk door onder andere taakroulatie en door de werkzaamheden op een andere manier in te richten.

Lees Van staand naar lopend werk

Procesoptimalisatie en ergonomie

Als Metagro verhuist wordt het productieproces kritisch bekeken. Door innovaties in het werkproces wordt de fysieke belasting aanzienlijk verlaagd én kosten bespaard.

Lees Procesoptimalisatie en ergonomie