Webinar werksituatie verbeteren via robotisering

Kansen benutten van robotisering voor de werknemer. Hoe doe je dat? Hoe zorgen we ervoor dat robots op de werkvloer ook leiden tot beter werk: minder fysiek belastend en een prettige taakinhoud? Met alle technische uitdagingen schuift de aandacht voor de mens in het proces gemakkelijk naar de achtergrond. Hoe voorkomen we dat?

Hier gaan we op 15 maart 2022 van 16:00 -17:00 uur tijdens het webinar Fysieke werkbelasting verminderen door robotisering op in met Frank Krause van TNO en deskundigen uit de praktijk. Meld je hier aan.

Bron: Ford (Youtube): Ford is één van ‘s werelds eerste autofabrikanten waarbij robots samenwerken met de productiemedewerkers op de assemblagelijn.

Programma
Human Factors expert en Ergonoom Frank Krause gaat in op verschillende typen robots, de mogelijke risico’s en de kansen die robotisering biedt. Hij gaat daarbij in op het belang om de mens centraal te stellen en op de TOP-strategie, de arbeidshygiënische strategie toegepast bij fysieke belasting.

Vervolgens zal Harm van der Steen, Manufacturing Teamleader bij Schneider Electric vertellen hoe de samenvoeging van een aantal distributiecentra aanleiding gaf voor het implementeren van een Autostore. Harm zal ons meenemen in de kansen en de uitdagingen die dit ‘goods to person’ systeem zijn organisatie bieden.

Alexandra de Haan, Safety Consultant en Ergonoom bij KLM vertelt over de verandering in het werkproces van medewerkers in de bagagehallen, waarbij in een deel van het proces de robots het fysiek zware werk van de medewerkers hebben overgenomen. Van fysiek zwaar werk naar een operator van robots. Hoe hebben de medewerkers deze omschakeling ervaren en hoe blijft het werk voor medewerkers volledig en uitdagend?

Daarna zullen we enkele voorbeelden vanuit de praktijk belichten. Tenslotte is er gelegenheid om vragen te stellen. Hiervoor kun je ook vooraf al vragen met ons delen via ons LinkedIn account.

Informatie en aanmelden
Wat is de laatste stand van kennis over robotisering in relatie tot de fysieke werkbelasting van medewerkers? Meld je aan voor het webinar is op 15 maart van 16:00-17:00 uur en laat je informeren en inspireren. Meld je hier aan.