Webinar: Verminder fysieke overbelasting in de zorg

Er gebeurt al heel veel goeds in de zorg om fysieke overbelasting te voorkomen. Toch kan het beter. Veel (zorg)organisaties zijn zoekende hoe zij op een gezonde en veilige manier de fysieke overbelasting kunnen verminderen met minder ziekteverzuim en uitval, betere zorg en een aantrekkelijkere werkgever als gevolg. Waarmee kunnen personeel en organisaties aan de slag om fysieke overbelasting verder én blijvend te verminderen? De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft, op basis van onderzoek, nieuwe inzichten die hierbij kunnen helpen.

In dit webinar Verminder fysieke overbelasting in de zorg worden deze inzichten verder toegelicht, worden praktijkvoorbeelden gedeeld en is er ruimte voor het krijgen van advies van het sprekerspanel voor uitdagingen binnen de eigen (zorg)organisatie. Dit webinar biedt kennis, tools en inspiratie om direct aan de slag te gaan met het (verder) verbeteren van de werkomstandigheden vanuit het oogpunt van duurzame inzetbaarheid.

Voor wie is dit webinar?
Dit webinar is geschikt voor organisaties binnen èn buiten de zorg, leidinggevenden, werknemers en iedereen die zich bezighoudt met arbo op de werkvloer zoals: ergo coaches, arbo verantwoordelijken en andere verantwoordelijken voor fysieke belasting en preventie.

Het Netwerk Duurzaam Fysiek Werk, gecoördineerd door TNO, nodigt je uit voor dit webinar op dinsdag 16 april van 15:00 – 16:00 uur. Deelname is gratis. 

Programma

15:00 – 15:02 uur Introductie
15:02 – 15:12 uur Welke verbetermogelijkheden zijn er – Nederlandse Arbeidsinspectie
15:12 – 15:22 uur Hoe je veilig werken in de praktijk brengt – LOCOmotion
15:22 – 15:32 uur Hoe weerbarstig de praktijk is en hoe je dat doorbreekt – Beweging 3.0
15:32 – 15:57 uur Behandelen van kijkersvragen – stuur je vraag live in via de chat
15:57 – 16:00 uur Conclusie & afronding

Laat je op dinsdag 16 april meevoeren in de wereld van fysieke overbelasting door host Carlijn Brouwer, expert van TNO. Hoor van Anita Hertogh van de Nederlandse Arbeidsinspectie wat de meest actuele inzichten zijn, leer van Nico E Knibbe van LOCOMOTION hoe de praktijk eruit zou zien als je alles aangrijpt dat er voorhanden is, luister hoe Bas van der Doelen van zorgorganisatie Beweging 3.0 vertelt over het vallen en opstaan bij hun praktische aanpak van fysieke overbelasting, in de hoop dat anderen daar wat aan hebben. Tot slot, leg deze experts jouw belangrijkste knelpunt voor en krijg advies! Meld je aan voor het gratis webinar.