Terugkijken webinar: Werksituatie verbeteren via robotisering

Kansen benutten van robotisering voor de werknemer. Hoe doe je dat? Hoe zorgen we ervoor dat robots op de werkvloer ook leiden tot beter werk: minder fysiek belastend en een prettige taakinhoud? Met alle technische uitdagingen schuift de aandacht voor de mens in het proces gemakkelijk naar de achtergrond. Hoe voorkomen we dat?

In de webinar komen experts en ervaringsdeskundigen aan het woord over robotisering de werksituatie kan verbeteren. Human Factors expert en Ergonoom Frank Krause gaat in op verschillende typen robots, de mogelijke risico’s en de kansen die robotisering biedt. Hij gaat daarbij in op het belang om de mens centraal te stellen en op de TOP-strategie, de arbeidshygiënische strategie toegepast bij fysieke belasting.

Vervolgens vertelt Harm van der Steen, Manufacturing Teamleader bij Schneider Electric over hoe de samenvoeging van een aantal distributiecentra aanleiding gaf voor het implementeren van een Autostore. Harm neemt ons mee in de kansen en de uitdagingen die dit ‘goods to person’ systeem zijn organisatie bieden.

Alexandra de Haan, Safety Consultant en Ergonoom bij KLM vertelt over de verandering in het werkproces van medewerkers in de bagagehallen, waarbij in een deel van het proces de robots het fysiek zware werk van de medewerkers hebben overgenomen. Van fysiek zwaar werk naar een operator van robots. Hoe hebben de medewerkers deze omschakeling ervaren en hoe blijft het werk voor medewerkers volledig en uitdagend?

Kijk de webinar hier terug: