Praktijkvoorbeeld: duurzaam schoonmaakwerk bij Hago Next
Tillen, duwen, trekken, bukken, reiken, je in gekke werkhoudingen manoeuvreren… bij schoonmaakwerk komen alle vormen van lichamelijke belasting voor. Risico’s op lichamelijke klachten liggen op de loer. Hago Next zet sinds 2011 stevig in op duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van de medewerkers.
En die aanpak betaalt zich terug, wat niet alleen zichtbaar is in een afname van het aantal lichamelijke klachten, maar ook door een hogere medewerkerstevredenheid. Zo bouwt Hago Next verder aan een uitstekende reputatie op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Dit merken ze ook in gunningen en een voordeel op de krappe arbeidsmarkt en dat maakt het de investeringen meer dan waard.
Lichter werk met hulpmiddelen en training
De juiste keuze en afstelling van hulpmiddelen maken het mogelijk om betere werkhoudingen en bewegingen te kiezen en zo fysieke belasting te verlagen. Door middel van trainingen worden werknemers bewust gemaakt van de risico’s en worden juiste werkmethoden aangeleerd om het werk makkelijker te maken. Ook op locaties bij de klant worden aanpassingen gedaan die het werk verlichten.
Benieuwd naar wat er nog meer gedaan is?
Bekijk het praktijkvoorbeeld van Hago Next
Goede Praktijken Competitie
Heeft u ook een goed voorbeeld van de aanpak van fysieke belasting? We zijn altijd op zoek naar nieuwe praktijkvoorbeelden en dit is het moment om in actie te komen, want de Goede Praktijken Competitie is gestart. Een vast terugkerend ritueel in elke campagne van het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk (EU-OSHA). Laat zien welke maatregelen voor lichamelijke over- en/of onderbelasting werken in uw bedrijf of branche, hoe u het heeft aangepakt en wat het heeft opgeleverd. Een deskundige jury beoordeelt alle inzendingen.
De winnaar maakt, naast een geldprijs van €1.500, kans op deelname aan de Europese finale in Bilbao in 2022.
Doe voor 15 september mee aan de Goede Praktijken Competitie