Praktijkvoorbeeld: Meer bewegen achter een beeldscherm bij ING

Investeren in een gezonde, competente en gemotiveerde werknemers is investeren in duurzame inzetbaarheid. Fysieke onderbelasting en veel zitten belemmeren de duurzame inzetbaarheid. Door gerichte acties en bewustwording wordt een gezonde balans gevonden. Ontdek hoe het team Wellbeing van ING de medewerkers, die veel thuiswerken, in beweging krijgt. Doe ideeën op voor uw eigen organisatie met dit goede voorbeeld.

Vrijwel alle werknemers van ING werken achter een beeldscherm. Veel typewerk en muiswerk zorgen voor klachten aan armen, rug en schouders. Medewerkers zitten te veel binnen waardoor ze te weinig daglicht zien. Om lang zitten te doorbreken stelt ING verschillende hulpmiddelen beschikbaar, zoals een zit-sta bureau.

ING ontwikkelde het ‘Gezond thuiswerken’ platform waar verschillende modules worden aangeboden aan medewerkers om bijvoorbeeld hulp te krijgen bij het inrichten van de werkplek. In 2021 werd het platform 70.830 keer bezocht door ING-medewerkers. Benieuwd naar wat er nog meer gedaan is? Bekijk het goede voorbeeld van ING.