Podcast: beeldschermwerk en de RI&E

TNO onderzoeker Heleen de Kraker is te gast in de podcast van het Steunpunt RI&E. Ze vertelt over de risico’s van beeldschermwerk en hoe je die aanpakt met de RI&E.

Beeldschermwerk is een vast onderdeel van iedere RI&E. Want met de komst van smartphones en tablets beperkt beeldschermwerk zich al lang niet meer tot het kantoor of de keukentafel. Heleen vertelt hoe je beeldschermwerk aanpakt via de RI&E en aanvullende checks. Hoe veel werken we nu echt met beeldschermen? Welke gezondheidsklachten kun je krijgen en wat kan die klachten verminderen of versterken?

Beter achter je schermen

In de podcast wordt ook de de checklist ‘Beter achter je schermen (BAS)’ besproken. Een handige tool als aanvulling op de RI&E.

Lees meer en start met de checklist BAS

Luister en deel de podcasts

In het najaar van 2020 startte het Steunpunt RI&E met een serie podcasts. In deze serie komen vragen aan bod zoals ‘Wat is een RI&E?’ en ‘Waar begin je met een RI&E?’, maar ook concrete onderwerpen uit de RI&E, zoals beeldschermwerk en de corona-maatregelen in de RI&E.

Alle podcasts zijn terug te luisteren via het podcast-kanaal: anchor.fm/steunpunt-rie. Je vindt de podcast ook via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en andere podcast apps.

Doel van de podcasts is om zoveel mogelijk bedrijven te bereiken met informatie over de RI&E. Het is dan ook toegestaan om deze podcasts te verspreiden en bijvoorbeeld op websites of in nieuwsbrieven op te nemen en via sociale media te delen.