Inzet van sensoren bij het duurzaam inzetbaar houden van werknemers met fysiek belastend werk

We moeten langer doorwerken tot het pensioen, maar hoe doe je dat als je fysiek zwaar werk hebt? TNO verkent hoe de inzet van sensoren om lichaamshoudingen te meten hierbij kan helpen. Praat mee tijdens de online sessie op dinsdag 26 oktober.

Werknemers vinden hun werk vaak niet zo zwaar. Toch kan blootstelling aan risico’s over de jaren heen leiden tot klachten, beroepsziekten en verzuim. De inzet van sensoren kan helpen risico’s voor de werknemer en het bedrijf inzichtelijk te maken. En met deze inzichten kun je doelgericht op zoek naar oplossingen.

Online sessie: sensoren in de praktijk

Op 26 oktober organiseert TNO een online-sessie over de sensor-set. In de sessie laten we zien:

  • hoe de set in de praktijk werkt,
  • welke metingen je ermee kan doen, en
  • hoe de resultaten eruit zien.

Vervolgens praten we met de aanwezige deelnemers over de mogelijke toepassingen: met welk doel en hoe zou je de sensor-set in je eigen organisatie in kunnen zetten?

Informatie en aanmelden

De (online & gratis) bijeenkomst is op dinsdag 26 oktober van 9:30-11:00 uur. Stuur een e-mail naar fysiekebelasting@tno.nl om je aan te melden. Je ontvangt t.z.t. een uitnodiging met MS Teams-link.

Kan je niet deelnemen aan de online sessie maar ben je wel geïnteresseerd om mee te doen aan een pilot met de sensor-set bij jouw organisatie? Stuur dan een e-mail naar fysiekebelasting@tno.nl en dan sturen we je meer informatie.